• +55 21 970387070
  • info@mauriciotravels.com
  • Rua Raimundo Chaves, 2182, Empresarial Candelária, sala 501
blog
10x de invloedrijke vrouwen in sport van dit moment

10x de invloedrijke vrouwen in sport van dit moment

In 2020 behoorden de volgende vrouwen in het lijstje met de meest invloedrijke vrouwen in de sport volgens iSportConnect, ’s werelds grootste particuliere netwerk van sportmanagers.

Simone Biles Turnster

Haar volledige naam is Simone Arianne Biles en ze komt uit de Verenigde Staten. Op de Olympische Zomerspelen van 2016 in Rio de Janeiro werd ze maar liefst viervoudig kampioen. Ondertussen heeft ze 32 medailles op haar naam staan, gewonnen in de Olympische Spelen en andere wereldkampioenschappen.

Serena Williams Tennisspeelster

De jongere zus van Venus Williams, Serena Jameka Williams is ook afkomstig uit de Verenigde Staten. De tennisspeelster is veelvoudig grandslamwinnares en heeft maar liefst 23 grandslamtitels in het enkelspel, zeven keer Australian Open, zeven keer Wimbledon en driemaal Roland Garros. Daarbij heeft Serena al vier gouden medailles op de Olympische Spelen behaald. Tennis is niet alleen een zeer populaire sport om te bekijken en te spelen, het is na voetbal de grootste sport binnen sportweddenschappen.

Fatma Samoura secretaris-generaal FIFA

De Senegalese Fatma Samoura is voormalig diplomaat bij de Verenigde Naties en vervult sinds 2016 een belangrijke rol bij FIFA. In 2018 benoemde het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes haar tot de meest machtige vrouw in de internationale sportwereld.

Mary Davis CEO Special Olympics International

De Ierse sociaal ondernemer Mary Ann Davis houdt zich al jaren bezig met de rechten en inclusie van zowel kinderen als volwassen met een verstandelijke handicap. In 2016 trad ze in de positie van Chief Executive Officer van de Special Olympics International. Deze rol sloot perfect aan op haar vorige werk als Regional President en Managing Director van de Special Olympics Europe & Eurasia.

Megan Rapinoe Voetbalster

De Amerikaanse voetbalster Megan Rapinoe behaalde meerdere keren goud, namelijk op de Olympische Zomerspelen van 2012 en het WK van 2015 en 2019. In 2019 won Megan tevens de jaarlijkse prijs voor beste voetbalster ter wereld uitgegeven door FIFA Ballon d’Or. Verder is Megan bekend door haar activisme waarin ze zich sterk maakt voor gelijk loon en gelijke rechten voor mannen en vrouwen.

Cathy Engelbert Commissioner WNBA

Voordat Catherine Engelbert onderdeel uitmaakte van de sportwereld was ze de allereerste vrouwelijke CEO van Deloitte, een rol die ze vervulde van 2015 tot 2019. Nu is de Amerikaanse zakenvrouw commissaris van de Women’s National Basketball Association (WNBA).

Naomi Osaka Tennisspeelster

Een tweede tennisspeelster in ons lijstje, namelijk de Japanse Naomi Osaka die op driejarige leeftijd naar de Verenigde Staten verhuisde. Gedurende haar carrière heeft Naomi ondertussen vier Grandslam overwinningen op haar naam staan. Daarnaast was ze in 2018 en 2020 kampioen op de US open en ze is regerend kampioen van de Australian Open.

Clare Connor Managing Director Women’s Cricket ECB

Als voormalig allround cricketspeelster is de Engelse Clare Connor een groot liefhebber van de sport. Momenteel is Clare Managing Director van Women’s Cricket voor England and Wales Cricket Board (ECB) en voorzitter van de Marylebone Cricket Club.

Ellie Norman Directeur Marketing en Communicatie Formule 1

In 2017 trad Ellie Norman toe als allereerste Director of Marketing & Communications van Formule 1. Haar voornaamste doel is om een duurzame groei te realiseren op lange termijn voor de fans en deelname aan de race. In haar dagelijkse leven houdt ze zich bezig met de re-branding van de sport en de wereldwijde marketing disciplines.

Nita Ambani Eigenaar van Mumbai Indians

We sluiten ons lijstje af met de Indiase filantroop Nita Mukesh Ambani. Deze dame behoort tot één van de rijkste families ter wereld met een familiefortuin van maar liefst ruim 80 miljard dollar. Naast voorzitter en oprichter van de Reliance Foundation en de Dhirubhai Ambani International School is Nita ook directeur van Reliance Industries en eigenaar van het Indian Premier League cricketteam genaamd de Mumbai Indians. Alsof dit allemaal nog niet indrukwekkend genoeg was is ze tevens de eerste Indiase vrouw die lid werd van het Internationaal Olympisch Comité.