Kunstgras leggen in Brazilie

Wilt u kunstgras leggen in Brazilie? Dan zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Kunstgras is een populaire optie voor mensen die in warme klimaten wonen, zoals in Brazilie. Het is gemakkelijk te onderhouden en blijft er het hele jaar door fris uitzien. Maar hoe installeert u het?

Bepaal uw kunstgrasbehoeften

Voordat u begint met het installeren van artificial grass wholesale, moet u bepalen hoeveel kunstgras u nodig heeft en waar u het wilt plaatsen. Meet de oppervlakte waar u het kunstgras wilt plaatsen en bepaal de hoeveelheid kunstgras die u nodig heeft. Houd er rekening mee dat het kunstgras overal geplaatst kan worden, zolang het oppervlak vlak is. Of u het nu binnen of buiten wilt plaatsen, het is belangrijk om te weten waar u het wilt hebben.

Bereid de ondergrond voor

Voordat u het kunstgras installeert, moet u de ondergrond voorbereiden. De ondergrond moet schoon, droog en vlak zijn. Verwijder alle onkruid en gras en egaliseer de grond. Als de grond niet vlak genoeg is, gebruik dan een grondverdichter om het oppervlak glad te maken. Het is belangrijk om een goede basis te hebben voor het kunstgras om te voorkomen dat het op den duur ongelijkmatig wordt.

Installeer de kunstgrasmat

Het installeren van een kunstgrasmat is een relatief eenvoudig proces dat u zelf kunt uitvoeren. Hieronder vindt u een stapsgewijze handleiding voor het installeren van uw kunstgrasmat.

Stap 1: Bereid de ondergrond voor

Voordat u de kunstgrasmat installeert, moet u de ondergrond voorbereiden. De ondergrond moet schoon, droog en vlak zijn. Verwijder alle onkruid en gras en egaliseer de grond. Als de grond niet vlak genoeg is, gebruik dan een grondverdichter om het oppervlak glad te maken. Het is belangrijk om een goede basis te hebben voor het kunstgras om te voorkomen dat het op den duur ongelijkmatig wordt.

Stap 2: Leg de kunstgrasmat neer

Leg de kunstgrasmat neer op de voorbereide ondergrond. Zorg ervoor dat de mat goed past op de ondergrond en dat er geen randen of hoeken omhoog steken. Als de kunstgrasmat te groot is, kunt u deze op maat snijden met een stanleymes.

Stap 3: Maak de naden vast

Als u meerdere stukken kunstgras moet gebruiken om een groot oppervlak te bedekken, moet u de naden aan elkaar bevestigen. Vouw de randen van de kunstgrasmat terug en leg een lijmband op de ondergrond. Vouw de randen van de kunstgrasmat weer terug en druk ze stevig aan. Herhaal deze stap totdat alle naden vastzitten.

Stap 4: Snijd het overtollige gras af

Snijd het overtollige gras af met een stanleymes. Zorg ervoor dat u langs de randen snijdt en dat er geen gras uitsteekt. Als u het gras te kort afknipt, kan er stof en vuil tussen de vezels komen, wat het uiterlijk van het kunstgras kan aantasten.

Stap 5: Vul de kunstgrasmat met infill

Om ervoor te zorgen dat het kunstgras er goed uit blijft zien, moet u de kunstgrasmat vullen met infill. Infill is een materiaal dat in de vezels van het kunstgras wordt gestrooid om ervoor te zorgen dat de vezels rechtop blijven staan en het gras er vol uitziet. Er zijn verschillende soorten infill beschikbaar, waaronder zand, rubber en kunststof. Kies het type infill dat het beste bij uw situatie past.

Stap 6: Borstel het kunstgras op

Borstel het kunstgras op om ervoor te zorgen dat de vezels rechtop blijven staan en het gras er natuurlijk uitziet. Gebruik hiervoor een bezem of een speciale kunstgrasborstel. Werk vanuit een hoek van de kunstgrasmat naar de andere hoek.

Vul de kunstgrasmat met infill

Het is belangrijk om de kunstgrasmat te vullen met infill, omdat dit ervoor zorgt dat het gras er mooi en vol uitziet. Infill is een materiaal dat in de vezels van het kunstgras wordt gestrooid en ervoor zorgt dat de vezels rechtop blijven staan. Dit zorgt ervoor dat het kunstgras er natuurlijk uitziet en niet plat wordt.

Er zijn verschillende soorten infill beschikbaar, waaronder zand, rubber en kunststof. Het soort infill dat u kiest, hangt af van uw persoonlijke voorkeur en de specifieke kenmerken van uw kunstgrasmat. Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende soorten infill.

Zand

Zand is de meest voorkomende vorm van infill voor kunstgras. Het is goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar. Zand wordt in de vezels van het kunstgras gestrooid en zorgt ervoor dat de vezels rechtop blijven staan. Het zorgt ook voor een stabiele ondergrond, waardoor het kunstgras niet gaat schuiven. Zand is echter niet de beste keuze als u huisdieren heeft, omdat het kan gaan stinken.

Rubber

Rubber infill wordt meestal gemaakt van gerecyclede autobanden en is een goede keuze als u huisdieren heeft. Het is duurzaam en gaat lang mee. Rubber infill is ook zachter dan zand, waardoor het comfortabeler is om op te lopen. Het nadeel van rubber infill is dat het duurder is dan zand en dat het warm kan worden als het in direct zonlicht staat.

Kunststof

Kunststof infill is gemaakt van gerecyclede plastic flessen en is een milieuvriendelijke optie. Het is duurzaam en gaat lang mee. Kunststof infill is ook lichter dan zand en rubber, waardoor het gemakkelijker te verwerken is. Het nadeel van kunststof infill is dat het duurder is dan zand en dat het minder goed water doorlaat.

Hoeveel infill heeft u nodig?

Hoeveel infill u nodig heeft, hangt af van de grootte van uw kunstgrasmat en het type infill dat u gebruikt. Over het algemeen heeft u tussen de 5 en 10 kilo infill per vierkante meter nodig. Raadpleeg de fabrikant van uw kunstgrasmat voor specifieke aanbevelingen.

Hoe brengt u infill aan?

Om infill aan te brengen, moet u het gelijkmatig over de kunstgrasmat verdelen. Gebruik een strooier of een bezem om de infill gelijkmatig te verspreiden. Werk vanuit een hoek van de kunstgrasmat naar de andere hoek. Zorg ervoor dat u de infill goed in de vezels van het kunstgras wrijft, zodat het goed blijft zitten.

Onderhoud het kunstgras

Kunstgras is een gemakkelijke en onderhoudsvriendelijke optie voor mensen die geen tijd of zin hebben om een natuurlijk gazon te onderhouden. Het vereist echter wel enig onderhoud om er mooi en fris uit te blijven zien. Hier zijn enkele tips voor het onderhouden van uw kunstgrasmat:

Regelmatig schoonmaken

Het is belangrijk om uw kunstgrasmat regelmatig schoon te maken om vuil en bladeren te verwijderen. Gebruik hiervoor een bezem of een bladblazer. Als u huisdieren heeft, moet u ook de uitwerpselen opruimen en het kunstgras af en toe schoonmaken met water en zeep. Gebruik geen schurende schoonmaakmiddelen, omdat dit het kunstgras kan beschadigen.

Vermijd scherpe voorwerpen

Kunstgras is duurzaam, maar het kan beschadigd raken als het in contact komt met scherpe voorwerpen, zoals stenen of gereedschap. Zorg er daarom voor dat u scherpe voorwerpen uit de buurt van uw kunstgrasmat houdt.

Verwijder sneeuw en ijs

Als u in een gebied woont waar het sneeuwt, moet u de sneeuw van uw kunstgrasmat verwijderen voordat het gaat smelten. Dit voorkomt dat er water op uw kunstgrasmat blijft staan, wat schimmel en meeldauw kan veroorzaken. Verwijder ook ijs zo snel mogelijk om beschadiging van het kunstgras te voorkomen.

Gebruik zand als infill

Als u ervoor kiest om uw kunstgrasmat met infill te vullen, gebruik dan zand in plaats van rubber of kunststof. Zand zorgt voor een stabiele ondergrond en is beter bestand tegen huisdieren. Rubber en kunststof kunnen gaan stinken als ze in contact komen met huisdierurine.

Jaarlijkse reiniging

Een keer per jaar moet u uw kunstgrasmat grondig reinigen om ervoor te zorgen dat het er fris en schoon uitziet. Gebruik hiervoor een hogedrukreiniger en een mild schoonmaakmiddel. Spoel de kunstgrasmat af met water en laat het drogen.

Conclusie

Kunstgras is een gemakkelijke en onderhoudsvriendelijke optie voor mensen die geen tijd of zin hebben om een natuurlijk gazon te onderhouden. Het vereist echter wel enig onderhoud om er mooi en fris uit te blijven zien. Door regelmatig schoon te maken, scherpe voorwerpen te vermijden en jaarlijks te reinigen, kunt u ervoor zorgen dat uw kunstgrasmat er lang mooi uitziet.

 

Geplaatst in: Page