• +55 21 970387070
  • info@mauriciotravels.com
  • Rua Raimundo Chaves, 2182, Empresarial Candelária, sala 501
Uncategorized
Last minute je koffer inpakken

Last minute je koffer inpakken

Oh jee! Al maanden dagdroom je over de reis die je gaat maken, maar ineens in het zo ver. Je vliegt morgen al en je hebt je koffer nog niet ingepakt. Geen nood! Met deze tips leer je je koffer inpakken als een echte pro.

 

Formaat en gewicht

Voordat je begint met inpakken is het verstandig om even te kijken naar het toegestane formaat en gewicht van je ruimbagage. Je wilt natuurlijk niet op het vliegveld aankomen met een te zware koffer en vervolgens spullen weg moeten gooien of extra kilo’s moeten bijboeken. Controleer dus of jouw koffer voldoet aan de regels van de vliegmaatschappij. Check ook of je handbagage mee mag nemen in het vliegtuig.

 

Dit wil je echt niet vergeten

Bij grote inpakstress moet je maar bedenken dat je op je bestemming nog van alles kunt kopen, mocht je per ongeluk iets vergeten zijn. Toch zijn er een aantal dingen die je niet zomaar kunt kopen en die je dus absoluut niet moet vergeten. Om te kunnen vliegen moet je een paspoort of ID-kaart en je vliegticket bij je hebben. Zonder geld kom je niet ver, dus neem je bankpas, creditcard en contant geld mee op reis. Ook je mobiel en de oplader moet je niet vergeten. Als laatste is het belangrijk om te denken aan medicijnen die je nodig hebt en een bril of lenzen, als je die draagt. Als je een bril draagt, is het verstandig om een reservebril of daglenzen mee te nemen, voor als er iets met je bril gebeurt. Draag je lenzen, neem er dan ruim genoeg mee en vergeet je lenzenvloeistof niet.

 

Het past niet!

Veel mensen zullen het wel herkennen. Je hebt bedacht wat je allemaal mee wilt nemen op reis, maar het past niet in de koffer! Een goede tip is om al je kleding op te rollen in plaats van te vouwen. Dit neemt minder ruimte in en een bijkomend voordeel is dat de kleding minder snel kreukt. Als je schoenen meeneemt, kun je ze volproppen met sokken of andere kleine dingen. Zo maak je handig gebruik van de ruimte die schoenen innemen. De laatste tip is om kleding die veel ruimte inneemt te dragen tijdens de vlucht.