Met de wagen naar Corrèze in frankrijk

Met de wagen naar Corrèze in frankrijk reizen? Corrèze grenst in het noorden aan de Creuse, in het oosten aan de Puy-de-Dôme en de Cantal, in het zuiden aan de Lot, in het zuidwesten aan de Dordogne en in het noordwesten aan de Haute-Vienne. Het is ingedeeld in de volgende gebieden. Millevaches-Monédières: waterrijk hoogplateau met turf- en heidevelden. Gorges van de Dordogne, in het oosten: prachtige rivierengten. Vallei van de Dordogne, in het zuiden: zeer aantrekkelijke streek met unieke landschappen, dichte bossen en schilderachtige plaatsen als Turenne en Aubazine. Tulle en het gebied eromheen zijn het hart van de Corrèze: klaterende waterloopjes en lieflijke valleien. De stroomgebieden van de Vézère en de Auvézère vormen het westelijk gebied van het departement: watermolens, Romeinse bruggen en ook nog het kasteel van Madame Pompadour. De streek rond Brive: knusse dorpjes, glooiende velden en het eeuwenoude kalksteen-gebied van de Corrèze bij Noailles, met onder meer de befaamde grotten van la Fage. www.vacances-en-correze.net.

Bezienswaardigheden Corrèze

Bort-les-Orgues

Bort-les-Orgues ligt tegen de Dordogne aan met, over bijna 3 kilometer, 100 meter hoge op orgelpijpen lijkende rotspilaren. Tevens vindt u er een groot stuwmeer (Barrage de Bort).

Brive-La-Gaillarde

Brive dankt haar bijnaam La Gaillarde (de dappere) aan het koppig verzet bij talrijke belegeringen in vroegere oorlogen. Een stad met een mengeling van grandioze historische monumenten en kleine volkswijken. Haar oude centrum biedt een reis door de eeuwen en stijlen: herenhuizen uit de 14de tot 18de eeuw, Chapelle St. Libéral (14de eeuw), de kapittelkerk St. Martin (12de eeuw), de Renaissancetoren bekend als de Wethouderstoren, de wijk van de Doctrinaires (14de eeuw), Maison Cavaignac (17de eeuw), Musée Labenche (zuivere Renaissancestijl) met de collectie voor koningen vervaardigde wandtapijten uit de 17de eeuw van Mortlake, het huis van Edmond Michelet dat een WO II-museum is geworden. Dit alles onder de bescherming van St. Antonius van Padua, die in de grotten (open voor bezoekers) op de heuvels boven de stad leefde. De bekende markt van Brive-la-Gaillarde, geroemd door Georges Brassens, biedt de bezoeker aan de hal die zijn naam draagt, een gastronomisch erfgoed bij uitstek met honderden plaatselijke producenten waar de seizoensproducten elkaar opvolgen: truffels, eekhoorntjesbrood, cantharellen, morieljes, aardbeien, walnoten, kastanjes, appels, ‘Limousine rundvlees’, ‘culs-noirs’ varkensvlees, ganzen, eenden en ganzenlever en nog veel meer.

Wil je de Corrèze beter leren kennen of wil je op reis naar deze prachtige streek in Frankrijk? Kies dan voor een vakantiewoning huren Frankrijk op het domein van Antistressvakantie.

Geef een reactie