Bel ons in Brazilie (prijs van een locaal gesprek in Ned. - Belgie) +55 21 4042-7201 info@mauriciotravels.com

Reizen door Brazilië

Het land van de mooie natuur en exotische vrouwen, Brazilië. Het is door het mooie weer en de mooie natuur een super vakantieland. Toch staat Brazilië niet heel hoog als het gaat om populaire vakantielanden. Dit komt wellicht doordat er veel mensen zijn die vinden dat Brazilië niet veilig genoeg is om in te reizen, maar is dit ook zo? In dit artikel zullen wij je een aantal tips geven hoe je veilig kunt reizen door Brazilië.

Neem een nepportemonnee mee

Natuurlijk weet iedereen dat het niet verstandig is om opzichtig met dure spullen in de hand door een drukke stad te lopen. Dit is in Amsterdam zo, maar geldt dus ook zeker voor steden als Rio de Janeiro en Sao Paulo. Als je dit wel doet vergroot je de kans om beroofd te worden. De mensen in deze grote steden zijn vaak zo arm dat het beroven van een toerist aantrekkelijk wordt. Een erg handige tip die niet iedereen gebruikt is daarom het meenemen van een nepportemonnee. In deze portemonnee stop je een klein geldbedrag en een aantal oude pasjes, zorg er wel voor dat het op het eerste gezicht echt overkomt. De belangrijke pasjes zoals je kredietkaart en zorgverzekeringspas stop je in een plat tasje onder je shirt. Zo heb je altijd wat om af te geven in het geval dat je beroofd wordt.

Blijf in grote steden onder de mensen

In grote steden is zoals gezegd het verschil tussen rijk en arm zo groot dat er veel berovingen plaatsvinden. Vaak gebeuren deze berovingen in de favela’s en afgelegen buurten en wordt er gebruik gemaakt van een pistool. Om het risico te verkleinen is het verstandig om zo veel mogelijk in de drukbezochte buurten te blijven. Natuurlijk zijn de authentieke plekjes vaak het mooist en wil je dit zien, dit kan je dan het best doen met een gids en overdag.

Geef een antwoord